Координаційна зустріч щодо запуску роботи просторів «Дбаю про себе» в регіонах

14 березня команда проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» провела у Києві координаційну зустріч щодо запуску роботи просторів психосоціальної підтримки «Дбаю про себе» в регіонах.

Учасниками заходу стали представники п’яти громад проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» та БО «Світло надії», де найближчим часом відкриються простори психосоціальної підтримки «Дбаю про себе». Незабаром вони запрацюють у територіальних громадах Фастова (Київська область), Овруча (Житомирська область), Лисця (Івано-Франківська область), Бахмачу (Чернігівська область), а також на базі Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича та Буковинського державного медичного університету (Чернівецька область) і БО “Світло надії” (Полтавська область).

Представники регіональних команд, які ініціювали відкриття майбутніх просторів, обговорили алгоритми своєї роботи, відпрацювали вправи для покращення комунікації, налагодження міжсекторального партнерства і системи перескерування клієнтів та презентували свої унікальні доробки.

Удосконалити навички володіння методами надання психосоціальної підтримки учасникам допомагали партнери нашого проєкту – Центр здоров’я та розвитку “Коло сім’ї”, БО «Центр психічного здоров’я і травматерапії «Інтеграція» та ГО «Слова Допомагають».

Сподіваємося, що ця співпраця стане прикладом для інших установ і громад, які також прагнуть надавати фахову психосоціальну допомогу своїм мешканцям.

Догори