Запрошуємо лікарів пройти новий онлайн-курс, створений за участю наших дослідників

Курс присвячений впровадженню системи епідеміологічного нагляду за недавньою ВІЛ-інфекцією та розрахований на лікарів всіх спеціальностей.

На навчальній платформі ЦГЗ стартував новий онлайн-курс, розроблений за участю фахівців Європейського інституту політики громадського здоров’я та наших колег з Українського інституту політики громадського здоров’я та Центру громадського здоров’я України.

Розвиток системи епіднагляду за ВІЛ-інфекцією спрямований на збільшення відсотку реєстрації нових випадків інфікування, проведення цієї реєстрації якомога ближче до моменту інфікування, а також отримання оціночних показників захворюваності. Оцінка захворюваності дозволяє оцінити стан і тенденції епідемії ВІЛ-інфекції в популяції, а також оцінити успішність реалізованих профілактичних програм та сприяти їх більшої ефективності.

Під час проходження курсу слухачі опанують відповідну термінологію, ознайомляться з національним алгоритмом тестування для визначення ВІЛ-статусу та алгоритмом тестування на недавню ВІЛ-інфекцію, принципами збору, обліку та аналізу даних щодо тестування на недавню ВІЛ-інфекцію, а також з інформаційною системою «Моніторинг соціально значущих хвороб».

Курс розроблено в межах реалізації проєкту Центру громадського здоров’я України «Впровадження системи епіднагляду за недавньою ВІЛ-інфекцію з використанням тестів на недавню ВІЛ-інфекцію в місці надання послуг особам, яким нещодавно було встановлено наявність ВІЛ-інфекції в Україні».

Більше деталей та запис на курс «Впровадження системи епідеміологічного нагляду за недавньою ВІЛ-інфекцією»

Догори