Обговорюємо результати та перспективи впровадження програми «Самодопомога Плюс»

У листопаді ми проводимо заключний цикл онлайн-супервізій для працівників медичних закладів, які пройшли навчання за програмою «Самодопомога Плюс» в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я».

Загалом 139 фахівців з 8 регіонів України, охоплених проєктом, півроку тому на очних тренінгах отримали навички з управління стресом за програмою «Самодопомога Плюс» та почали поширювати їх у своїх робочих колективах. 

Згодом вони мали змогу поділитися успіхами своєї роботи та отримати консультації щодо подолання труднощів під час двох онлайн-зустрічей з тренерами. Наразі тривають треті – заключні – супервізії.

Першими підбивали підсумки Івано-Франківський та Тернопільський регіони. Найближчими днями ми також обговоримо поточні результати та перспективи впровадження програми з навченими фахівцями Вінницької, Житомирської, Київської, Одеської, Чернівецької та Чернігівської областей.

Програма «Самодопомога Плюс» (Self-Help Plus) була розроблена ВООЗ як груповий курс, який має на меті допомогти дорослим людям, які перебувають у вкрай несприятливих умовах, навчитись управляти стресом. Було доведено, що групові заняття з використанням інструментів цієї програми допомагають запобігти виникненню психічних розладів у дорослих.

Догори