Меморандум про співпрацю

Проєкт USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» та виконавчий партнер Всеукраїнської програми ментального здоров’я ГО «Безбар’єрність» підписали Меморандум про взаємодію.

Підписаний Меморандум є ще одним підтвердженням готовності продовжувати взаємодію як в умовах війни, так і під час післявоєнної відбудови заради того, щоб послуги з психічного здоров’я були доступними для всіх українців, які цього потребують.

Меморандум підписали Оксана Збітнєва, Керівниця Координаційного центру з психічного здоров’я Кабінету Міністрів України, голова ГО «Бєзбар’єрність», та Олена Герасимова, керівниця проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» /директорка Пакт в Україні, у присутності Робін Марц, Директорки Офісу охорони здоров’я USAID в Україні.

На зустрічі, під час якої було підписано документ, Робін Марц відзначила, що основна мета цього меморандуму – продовження успішної співпраці і координації, яка розпочалася понад рік тому.

Серед пріоритетів подальшої спільної роботи – розвиток та масштабування послуг з ментального здоров’я на рівні громад, формування культури піклування про ментальне здоров’я, розвиток партнерства з американськими Університетами з метою підготовки та підвищення кваліфікації надавачів послуг, включення питань психічного здоров’я в систему громадського здоров’я, налагодження співпраці з Ветеранськими центрами США тощо.

Догори