Презентація Моделі центру відновлення психічного здоров’я для постраждалих від війни

На початку цього тижня ГО Ресурсний центр «Лісова Поляна» здійснив презентацію Моделі центру відновлення психічного здоров’я для постраждалих від війни на основі досвіду Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова поляна» МОЗ України.

Відкрила захід директорка ДЗ «Лісова поляна» Ксенія Возніцина. Учасників привітав Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

З вітальним словом виступили програмна менеджерка з психічного здоров’я проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» Марта Мельник та експертка Координаційного центру психічного здоров’я Юлія Мазур.

Захід передбачав формат семінару, на який були запрошені провідні фахівці з питань психологічної реабілітації, а також представники реабілітаційних закладів охорони здоров’я. Семінар вели Ксенія Возніцина та Тетяна Сіренко, заступниця директора ДЗ «Лісова поляна» з психологічного напряму.

Протягом дводенного семінару учасники мали змогу ознайомитись з моделлю «Центру відновлення психічного здоров’я», в тому числі з принципами та цінностями; організаційними вимогами та структурою; маршрутом пацієнта та роботою з персоналом. Зокрема у другий день семінару для учасників відбулась екскурсія по Центру.

В основу описаної Моделі Центру покладено щоденний дев’ятирічний досвід роботи команди Центру психічного здоров’я та реабілітації ветеранів «Лісова Поляна» з невидимими пораненнями, до якого додалась експертиза роботи з людьми, що пережили полон та катування, а також подолання наслідків легкої черепно-мозкової травми – «автографа війни».

Догори