Діти та війна: навчання технік зцілення

Разом з фахівцями Центру здоров’я та розвитку “Коло сім’ї” провели триденний онлайн-тренінг для педагогів, соціальних працівників та психологів, які працюють у системі освіти, за програмою «Діти та війна: навчання технік зцілення».

Програма була розроблена міжнародною організацією CHILDREN AND WAR FOUNDATION для надання психологічної допомоги дітям під час війни та інших подій з масованим психотравмуючим впливом. У контексті війни в Україні цей підхід, вже апробований під час подій 2014 року, дає можливості у швидкі терміни надати грамотну психологічну допомогу великій кількості потребуючих того дітей та родин.

Методику «Діти та війна: навчання технік зцілення» цього місяця опановували 37 фахівців з 8 областей України, охоплених проєктом USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я в Україні».

Учасники тренінгу –  педагоги, соціальні працівники та психологи, які працюють у системі освіти, – обговорювали психотравмуючий вплив війни на психічне здоров’я дітей, наслідки психотравми, симптоми та механізми розвитку посттравматичного стресового розладу, знайомились з моделлю зцілення та резильєнтності та оволодівали безпечними техніками для опрацювання травматичної пам’яті.

По завершенню навчального курсу та виконанні усіх його умов учасники отримують електронний сертифікат про успішне завершення програми від Українського інституту когнітивно-поведінкової терапії та благодійного фонду «Коло сім’ї». Такий сертифікат надає право проводити групи для дітей та батьків за освоєною методикою, а також застосовувати базові техніки травма-фокусованої когнітивно-поведінкової терапії у форматі індивідуального психологічного консультування з дітьми та молоддю.

Тренінги «Діти та війна: навчання технік зцілення» проходять в рамках проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується організацією Pact у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я (ЄІПГЗ) та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерацї охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/ HFP), а також громадської спілки «Коаліція за вакцинацію». 

Догори