Діалоговий майданчик «Розбудова стійкої системи послуг з психічного здоров`я як складова забезпечення добробуту громади»

Сьогодні у Києві «Pact» – виконавець проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» – спільно з ГО «Безбар’єрність» провели діалоговий майданчик, присвячений розбудові системи послуг із психічного здоров`я у громадах.

Захід був організований у межах ініціативи першої леді Олени Зеленської щодо створення Національної програми психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

До обговорення долучилися голови громад, експерти, медичні працівники, представники Міністерства охорони здоров’я України та Центрів контролю та профілактики хвороб. Майже 50 представників з фокусних областей проєкту зібралися у Києві, і більш ніж 750 людей взяли участь онлайн. Зі словами підтримки та привітаннями звернулися до присутніх перша леді України Олена Зеленська, Посол США в Україні Бріджит Брінк, міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

У своєму відеозверненні з нагоди початку співпраці Посол США в Україні Бріджит Брінк висловила свою гордість з приводу того, що Уряд США безпосередньо підтримує ініціативу Першої леді України у сфері психічного здоров’я, аби забезпечити надання допомоги всім українцям, яким вона потрібна. «Доступ до лікування повинні мати всі – захисники, що повертаються з фронту, потерпілі від насильства та психологічних травм у результаті війни, та всі інші, хто потребує допомоги».

Учасники діалогового майданчика ділилися успішними кейсами та напрацюваннями у сфері психічного здоров`я, які можуть у подальшому впроваджуватися в інших громадах.

Проєкт «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» фінансується американським народом через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується організацією Пакт у партнерстві зі Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я (Swiss TPH), Оверсіз Стратіджик Консалтінг (OSC), Європейським інститутом політики громадського здоров’я (ЄІПГЗ) та за участю Шкіл громадського здоров’я Університету Темпл, Університету Дрексель та Федерацї охорони здоров’я Філадельфії (Temple/Drexel/ HFP), а також громадської спілки «Коаліція за вакцинацію». 

Догори