Бар’єри та шляхи для отримання правової допомоги у ситуаціях порушення прав представників ключових груп в Україні

Barriers and ways to obtain legal aid in situations of violation of rights of representatives of key groups in Ukraine

Термін реалізації

21.09.2021 – 10.03.2022

Головний дослідник

Тетяна Кірьязова

Замовник

Global Fund to Fight AIDS,
Tuberculosis & Malaria

Мета проєкту

Визначити основні шляхи та механізми залучення представників ключових груп до звернення за правовою допомогою у випадках порушення їх прав в Україні.

Цілі та завдання

  1. З’ясувати загальне сприйняття та готовність ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ та СП до звернення за допомогою у разі порушення їхніх прав.
  2. Визначити існуючі та затребувані для ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ та СП послуги правової допомоги у разі порушення їхніх прав.
  3. Виділити основні бар’єри, що перешкоджають, та фактори, що сприяють зверненню ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ та СП за послугами правової допомоги, зокрема до різних надавачів таких послуг.
  4. Визначити існуючі джерела та канали інформування ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ та СП про послуги правової допомоги та можливості їх отримання.
  5. Визначити суб’єктів з надання правової допомоги, які надають такі послуги представникам загального населення, та оцінити їхню готовність до надання таких послуг ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ та СП.
  6. Визначити сприйняття та готовність представників НУО співпрацювати з різними надавачами послуг правової допомоги для ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ та СП.
  7. Визначити існуючий механізм взаємодії між ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ, СП, НУО та надавачами послуг правової допомоги у разі порушення прав ключових груп.
  8. Надати рекомендації щодо оптимізації механізму взаємодії між ЛВНІ, пацієнтів ЗПТ, ЧСЧ, ТЛ, СП, НУО та надавачами правової допомоги для покращення доступу представників ключових груп до послуг з захисту своїх прав.
Догори