Забезпечення доступу до підтримувальної терапії агоністами опіоїдів (ПТАО) метадоном/бупренорфіном для лікування опіоїдної залежності осіб, які перебувають на обліку в КВІ ДПтСУ України

Providing access to opioid agonist therapy (OAT) methadone/buprenorphine for the treatment of opioid dependence of persons registered in the State Penitentiary Service of Ukraine

Термін реалізації

15.02.2016 – 31.01.2023

Головний дослідник

Сергій Дворяк

Замовник

Єльський Університет, Нью-Хейвен, США

Мета проєкту (Пробація)

Вивчити, як працює метод МАТЛІНК в Україні для осіб, які перебувають на обліку в КВІ ДПтСУ та потребують лікування наркозалежності, шляхом інформування і направлення до програми ПТАО.

Цілі та завдання

1. Впровадити програму MATLINK, в рамках якої буде надаватись необхідна інформація особам, які потребують лікування наркозалежності та перебувають на обліку в КВІ і направляти їх до програм ПТАО з метою зменшення вживання або відмови від нелегальних наркотиків.
2. Результати дослідження визначать наскільки ця програма, а саме ранні втручання і лікування для осіб з розладами внаслідок вживання наркотиків, може бути корисною для країни в майбутньому.

Мета проєкту (Співпраця із запобігання поширення ВІЛ в місцях позбавлення волі)

Виявлення та краще розуміння перешкод на початку і продовженні лікування ВІЛ та наркозалежності (АРТ і ЗПТ).

Цілі та завдання

1. Впровадити або розширити лікування за допомогою медикаментів (ЗПТ), які пропонуються ув’язненим з розладами внаслідок вживання опіоїдів і, після звільнення з місць позбавлення волі, використати стратегію MATLINK, яка дозволяє реалізувати адаптовані до умов країни протоколи на кожному сайті дослідження.
2. Оцінити організаційні бар’єри і запропонувати інтервенції на організаційному рівні для керівників і персоналу в’язниць, щоб просувати і підтримувати втручання MATLINK.
3. Оцінити на рівні пацієнта результати, пов’язані з отриманням ЗПТ ув’язненими, зв’язок з лікуванням залежності в співтоваристві і утриманням в програмі лікування після звільнення з місць позбавлення волі, а також оцінити результати лікування наркозалежності, такі як час до рецидиву вживання опіоїдів, дні без прийому опіоїдів, тяжкість наркозалежності, кримінальна діяльність і поведінку з ризиком зараження ВІЛ (ін’єкційним і сексуальним).
Догори