Інтеграція послуг з лікування ТБ, ВІЛ-інфекції і наркозалежності в пенітенціарній системі України

Integration of TB, HIV, and drug treatment services in the penitentiary system of Ukraine

Термін реалізації

19.01.2022 – 31.07.2023

Головний дослідник

Тетяна Кірьязова

Замовник

Єльський Університет, Нью-Хейвен, США

Мета проєкту

Розробити перехідну модель догляду, яка буде об’єднувати лікування туберкульозу, антиретровірусну терапію (АРТ) та лікування розладів, пов’язаних із вживанням опіоїдів, щоб полегшити лікування туберкульозу після звільнення з в’язниці, що дозволить досягти успішних індивідуальних результатів та зменшити вторинну передачу.

Цілі та завдання

1. Використовуючи платформу EPIS, що має чотири чітко визначені фази: дослідження питання, підготовка, впровадження та підтримка вивчити та дослідити багаторівневі бар’єри і фактори, що впливають на завершення лікування туберкульозу після звільнення з місць позбавлення волі в Україні.
2. Використовуючи висновки цілі 1, підготувати впровадження перехідних інтервенцій на основі доказового методу, а саме використання метадону для лікування ЛЖВ, пов’язаного з навігацією пацієнтів, об’єднавши зацікавлені сторони, включаючи відділ пенітенціарної системи, міністерство охорони здоров’я та неурядові організації, щоб створити більш ефективну та стійку політику для лікування туберкульозу.
Догори