Бар’єри і фасилітатори до виявлення ВІЛ-інфекції, початку лікування та утримання на АРТ серед ЛВНІ до 25 років та жінок-ЛВНІ

Barriers and facilitators to HIV detection, initiation of treatment, and maintenance of ART among PWID under 25 and women who inject drugs (WWID)

Термін реалізації

17.01.2022 – 30.12.2022

Головний дослідник

Олександр Недужко

Замовник

МБФ «Альянс громадського здоров’я»

Мета проєкту

Визначити основні способи та шляхи залучення ЛВНІ віком до 25 років та жінок-ЛВНІ до тестування на ВІЛ-інфекцію, початку лікування та утримання на АРТ та надати рекомендації щодо корегування існуючих або впровадження нових інтервенцій, які б відповідали потребам цільової групи.

Цілі та завдання

  1. Визначити потреби ЛВНІ до 25 років і жінок-ЛВНІ в послугах з тестування та лікування ВІЛ.
  2. Встановити профілі/типології ЛВНІ до 25 років і жінок-ЛВНІ, які не тестуються на ВІЛ, не розпочали лікування або не продовжують його.
  3. З’ясувати причини відмови ЛВНІ до 25 років і жінок-ЛВНІ від тестування на ВІЛ, початку лікування та утримання на АРТ.
  4. Встановити існуючі структурні бар’єри та бар’єри, пов’язані з діяльністю ВІЛ-програм, які обмежують доступ ЛВНІ до 25 років та жінок-ЛВНІ до послуг з виявлення ВІЛ, лікування та утримання на ньому.
  5. Визначити можливі шляхи та методи роботи з цими цільовими групами для раннього виявлення ВІЛ, початку лікування та утримання на ньому.
  6. Встановити затребувані зміни в існуючих програмах з виявлення ВІЛ, початку лікування та утримання на АРТ для кращого охоплення цільової групи ними.
Догори