Впровадження базового тренінгу для працівників первинної ланки медичної допомоги з комплексного лікування гіпертонічної хвороби та цукрового діабету на первинній ланці охорони здоров’я в 7 регіонах України: П’ятирічна після оцінка

The Implementation of the Essential Training for Primary Health Care Workers on the Integrated Management of Hypertension and Diabetes in Primary Care in 7 Regions of Ukraine: Five-year Post-Evaluation

Термін реалізації

18.01.2022 – 30.03.2022

Головний дослідник

Олександр Зезюлін

Замовник

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ)

Мета проєкту

Зрозуміти, як  підготовка медичних працівників за програмою Базового тренінгу з лікування гіпертонії та діабету допомогла покращити якість медичної допомоги пацієнтам.

Цілі та завдання

  1. Описати зміни в клінічній практиці після проведення тренінгів ВООЗ з переліку основних заходів щодо неінфекційних захворювань у 2017-2019 рр.
  2. Проаналізувати та оцінити думки стосовно ролі заходів ВООЗ щодо основних неінфекційних захворювань у зміні клінічної практики, а також наявні та потенційні бар’єри та перешкоди для подальшого впровадження.
  3. Описати, що необхідно зробити для покращення комплексного ведення пацієнтів з гіпертонічною хворобою та цукровим діабетом.
Догори